Oplossingen voor beveiliging

Printers en scanoplossingen vaak vergeten bij beveiliging persoonsgegevens

Is uw printer GDPR proof?

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe GDPR (General Data Protection Regulation) in alle EU-lidstaten van kracht. Als het gaat om beveiliging, is de afdrukomgeving net zo belangrijk als elk ander onderdeel van een IT-netwerk. Is uw printer GDPR proof?

Slimme printer wordt vaak vergeten

Moderne printers en slimme all-in-one printers kunt u vergelijken met een pc, ze zijn vaak verbonden met zowel een bedrijfsnetwerk als met het internet en beschikken over een scherm, een toetsenbord, een harde schijf en een besturingssysteem. Het is gemakkelijk om de printer over het hoofd te zien als het gaat om beveiliging van data.

Wat kan ik van Lexmarkprinters.nl als partner verwachten?

Wij zorgen voor goed advies over uw bescherming. Wij leveren enkel nog printers en multifunctionele printers die aan alle eisen van de nieuwe wet voldoen.
Zijn de afdruk- en scanbeveiligingsfuncties van uw onderneming klaar voor de wijziging van de beveiligingsregels voor gegevensbescherming? Benieuwd of uw printer of GDPR-proof is?

Onze oplossingen voor beveiliging zijn perfect voor bedrijfssectoren, waaronder HR, financiën, gezondheidszorg, retail, juridisch en onderwijs, maar ze zijn ook van toepassing in alle omgevingen waar bescherming van vertrouwelijke gegevens cruciaal is. Onze adviseurs helpen u graag.

Wat kan ik van Lexmark printers verwachten?

Lexmark apparaten zijn GDPR-proof en bieden meerdere ingebouwde beveiligingsfuncties waarmee klanten aan verschillende aspecten van de GDPR kunnen voldoen. Deze functies zijn beschikbaar over de gehele productlijn en omvatten toegangscontroles, audit logboeken en ingesloten OS-beveiligingen. Functies die concurrenten nu pas integreren heeft Lexmark al vele jaren standaard in hun apparaten.

 

  • Versleutelde en ondertekende firmware zorgt ervoor dat alleen firmware van Lexmark, kan worden geïnstalleerd op onze apparaten.
  • Veilige opstarttechnologie valideert dat de geïnstalleerde firmware op de printer ook de officiële van Lexmark is.
  • Mocht er niet-echte firmware worden gedetecteerd, ontvangen de gebruikers een bericht.
  • Continue verificatie zorgt ervoor dat aan de firmware niet geknoeid kan worden als het apparaat in werking is.
  • Beveiligde toegangsfuncties beperken wie uw apparaten mag gebruiken en wat ze kunnen doen.
  • Functies die uw netwerk beveiligen beschermen apparaten tegen ongeoorloofde toegang.
  • Functies die er voor zorgen dat uw documenten zowel fysiek als virtueel beveiligd zijn.
  • Beveiligd beheer op afstand biedt gereedschappen en mogelijkheden om u printerpark effectief te beheren.
  • Oplossingen die de beveiliging van Lexmark apparaten en uw omgeving door specifiek te voldoen doelstellingen zoals kaart authenticatie en print release.
  • Harde schijfbeveiliging beschermt Lexmark printers en multifunctionele producten met een virtueel schild om de geheimen van uw organisatie te beschermen.

Wat betekent het voor uw afdrukken?

De deadline van mei 2018 komt steeds dichterbij en de dreiging van grote boetes is groot (de GDPR geeft toezichthoudende autoriteiten de mogelijkheid om te controleren, waarschuwingen af ​​te geven en, uiteindelijk, boetes op te leggen wegens niet-naleving). Het is dus tijd voor organisaties om hun zaken op orde te krijgen. En dat betekent ook dat de zwakke plekken aangepakt moeten worden. Het print- en documentbeheer is een zwakke plek als het gaat om beveiliging en gegevensbescherming. Bedenk hoeveel informatie, die mogelijk persoonsgegevens bevat, is geprint of gescand met behulp van multifunctionele producten (MFP’s). Deze gegevens moeten worden bijgehouden en adequaat worden beschermd. Een enkel afgedrukt document dat in verkeerde handen terechtkomt kan ook al voor veel ellende zorgen.

Als het gaat om beveiliging, is de afdrukomgeving dus net zo belangrijk als elk ander onderdeel van een IT-netwerk. Quocirca schat, in zijn meest recente onderzoek over het onderwerp, dat 63% van de ondervraagde bedrijven een of meerdere keren printer gerelateerde data-inbreuken heeft ervaren. Toch is het vaak onduidelijk wiens verantwoordelijkheid dit is binnen een organisatie. Als gevolg daarvan maken veel bedrijven zich schuldig aan het toestaan van onbeschermde afdrukfuncties ​of niet kunnen garanderen dat hun afdrukapparaten zijn beschermd tegen bedreigingen.

Zonder adequate bescherming kunnen cyberaanvallen gemakkelijk toegang krijgen tot multifunctionele producten (MFP’s) en de gegevens daarop. Vanaf de MFP, kunnen aanvallers firewalls omzeilen en toegang krijgen tot niet-versleutelde gegevens die beschikbaar zijn in hele IT-netwerken.

Lees verder: Wat is de GDPR?

printer GDPR

Geef een reactie